Gaziantep Şehitkamil'de Bir İlk

Tarih: November 01, 2017 Kategori: , , , ,
Şehitkamil’de uygulanmaya başlanacak çöp konteynerlerinin yer altına alınmasıyla ilgili ilk adım atıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Bu tür yeniliklerin vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırması, çevreye verilen değerin daha üst noktalara taşınması açısından önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ilçeye getirilen ilk yeraltı çöp konteynerlerinin teslim alma aşamasında hazır bulundu. Yeraltı çöp konteynerlerini yakından inceleyen Başkan Fadıloğlu,  evsel atıkların sağlıklı bir şekilde toplanmasını sağlamak istediklerini vurguladı.

Yeni başlatılacak uygulamayla ilgili açıklamada bulunan Başkan Rıdvan Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi olarak bir yeniliğe daha imza atıyoruz. Özellikle çöp konteynerlerini daha sağlıklı bir şekilde idame ettirebilmek adına yeraltı konteyner düzenine geçiyoruz. Tabi mevcut imar düzeni içerisinde her yerde bunu uygulama imkanımız yoktur. Kaldırımların genişliğiyle ilgili problem olması münasebetiyle yeni imara açmış olduğumuz yerlerde imar planlarına not düşerek artık yeraltı gömülü konteynerleri şart koştuk. İlk defa İbrahimli bölgesinde bu uygulamayı başlatacağız. İbrahimli bölgesinde inşaat çalışmalarının devam ettiği noktalarda iskan alma noktasında bu yeraltı konteynerleri hizmete girmiş olacak” şeklinde konuştu.

5 BİN LİTRELİK KONTEYNERLER

Yeraltı konteynerlerinin teknik özellikleriyle de ilgili bilgi veren Fadıloğlu, şunları söyledi:

“Bizim şuandaki mevcut konteynerlerimiz 800 litre iken şuanda yeraltına koyacağımız konteynerler 5 bin litrelik konteynerlerdir. Bu şekildeki uygulamayla günde 1 ya da 2 kere servis verme zorunluluğu ortadan kalmış olacak. Belki de yerine göre 3 ya da 4 günde bir konteynerlerin boşaltılması söz konusu olacak. Özellikle her apartmanın, her sitenin kendi konteynerleri kendi kontrolünde olunca dışarıdan gelebilecek başka çöpleri de kendi bünyesine almamış olacak. Bizim bir başka düşüncemiz de evsel atık için nasıl geri dönüşüm yapıyorsak, çevre bilincini daha üst noktaya getirdiğimizde her apartmanın içerisine geri dönüşümle ilgili de böyle bir çalışma hayalimiz var. Ama biz öncelikli olarak evsel atıkların sağlıklı bir şekilde toplanabilmesi adına bu uygulamaya geçiyoruz. Bu yeraltı gömülü konteynerlerinin bedellerini vatandaşlarımız kendi apartmanlarının içerisinde kendi demirbaşları olarak ödeyecek. Belediyenin kasasından herhangi bir rakam çıkmayacak. Biz de bu noktada herhangi bir gelir elde etmek amacında değiliz. Maliyetini ne ise inşaat firmalarından bunu tahsil etmiş olacağız. Apartmanın asansörü nasıl ki gerekli bir unsur ise yeraltı konteynerleri de binaların vazgeçilmezi olacak. Çöplerin suyu olduğunda ne olacak diye vatandaşlarımızın kafasında bir soru işareti uyanabilir. 5 bin litrelik bu konteynerlerin altında yaklaşık 400 litrelik su haznesi var. Birikecek suların sorun olması söz konusu değil. Mevcut konteynerlerimizi periyodik olarak nasıl ki dezenfekte ediyorsak bu yeraltı konteynerlerinin bulunduğu yerlerde de temizlik ve dezenfekte çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Burada en önemli hususlardan bir tanesi de yeraltı konteynerleri yerlerinden çıkarılırken güvenlik önlemleri çok önemliydi. Çünkü yaklaşık 2 buçuk metrelik bir derinlik söz konusu. Biri bu konteynerlerin içerisine düşmesin diye kendi içerisindeki hidrolik sistemleriyle birlikte tüm güvenlik önlemleri alınmış şekilde milletimize hizmet edecek. Bu tür yeniliklerin vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırması, çevreye verilen değerin daha üst noktalara taşınması açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Ben emek veren tüm ekip arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın da şu ana kadar vermiş olduğu destek ve bugünden sonra verecekleri destek için de şimdiden yürekten teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön